Županijski krediti za proizvodnju po 2,7 posto kamate

Bez autora
Apr 11 2010

Splitsko-dalmatinska županija odobrila je 93 milijuna kuna kredita za 34 poduzetnika. Riječ je o kreditima malim poduzetnicima koje je početkom godine raspisala Županija, a namijenjen je isključivo za proizvodnju. Županija i Ministarstvo gospodarstva subvencioniraju kamate na kredite ovisno o iznosu. Budući da je vrijeme recesije u kojemu se sve manje poduzetnika odlučuju na nova ulaganja, i te kako smo zadovoljni brojem prijava poduzetnika, pogotovo jer je riječ isključivo o kreditima za proizvodnju. Nakon ovog prvog kruga u Županiji splitsko-dalmatinskoj i dalje se primaju prijave za kredite do 5 milijuna kuna jer je država odobrila oko 200 milijuna kuna za tu kreditnu liniju. Kamate iznose 2,7 posto, s rokom otplate od 10 godina. Dok traju prijave za poduzetničke kredite do pet milijuna kuna, u Županiji su u tijeku prijave i za mikrokredite do 200.000 kuna s kamatom od 6 posto namijenjene obrtnicima, vlasnicima malih i srednjih trgovačkih društava, zadrugama i ustanovama.

Županijski krediti za proizvodnju po 2,7 posto kamateSplitsko-dalmatinska županija odobrila je 93 milijuna kuna kredita za 34 poduzetnika.

Riječ je o kreditima malim poduzetnicima koje je početkom godine raspisala Županija, a namijenjen je isključivo za proizvodnju. Županija i Ministarstvo gospodarstva subvencioniraju kamate na kredite ovisno o iznosu.

- Budući da je vrijeme recesije u kojemu se sve manje poduzetnika odlučuju na nova ulaganja, i te kako smo zadovoljni brojem prijava poduzetnika, pogotovo jer je riječ isključivo o kreditima za proizvodnju - govori Anđelko Katavić iz županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo.

Nakon ovog prvog kruga u Županiji splitsko-dalmatinskoj i dalje se primaju prijave za kredite do 5 milijuna kuna jer je država odobrila oko 200 milijuna kuna za tu kreditnu liniju. Kamate iznose 2,7 posto, s rokom otplate od 10 godina.

Dok traju prijave za poduzetničke kredite do pet milijuna kuna, u Županiji su u tijeku prijave i za mikrokredite do 200.000 kuna s kamatom od 6 posto namijenjene obrtnicima, vlasnicima malih i srednjih trgovačkih društava, zadrugama i ustanovama. Najniži iznos ovih kredita je 35.000 kuna, a rok otplate je do 5 godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik